Σημαντική αύξηση της τάξης του 8,4% σημείωσαν οι τιμές των ενοικίων κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα ενοικιάσεων που πραγματοποίησε η RE/MAX Ελλάδα στην οποία συμμετείχαν όλα τα γραφείου του κτηματομεσιτικού δικτύου.

Ειδικότερα, στην Αττική αυξήθηκαν κατά 6,9%, στη Θεσσαλονίκη κατά 14,4% και στην περιφέρεια κατά 7,1% (με μεγάλες όμως διαφορές από πόλη σε πόλη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική διαπίστωση είναι πως δεν σημειώθηκαν πουθενά μειώσεις τιμών σε πόλεις ως σύνολα. Ειδικότερα, αύξηση τιμών κατά 15% παρατηρήθηκε στην Πάτρα και στον Βόλο, ακολουθούμενες από την Σπάρτη κατά 14% ενώ στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση 17%.

Μικρότερη άνοδος 2-7% σημειώθηκε σε πόλεις όπως Καβάλα, Καρδίτσα, Ξάνθη, Λαμία και Κόρινθο ενώ στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι τιμές μόνο στην Λάρισα και στα Ιωάννινα σε σχέση με το 2017.

Στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οι τιμές παρουσίασαν αύξηση 14,4% κατά μέσο όρο, με μεγάλες διακυμάνσεις όμως από περιοχή σε περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 10%, με εξαίρεση όμως τις περιοχές της Τούμπας, της Χαριλάου και της Άνω Πόλης όπου καταγράφηκαν αυξήσεις 13% ως 21%.

Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη οι τιμές ανέβηκαν 20% κατά μέσο όρο και πάλι όμως με έντονες αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή. Χαρακτηριστικά στην περιοχή της Κηφισιάς καταγράφηκε αύξηση 20%, στο Πανόραμα 13% ενώ στο Καραμπουρνάκι 3%.

Τέλος, στην Δυτική Θεσσαλονίκη η αύξηση που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 8% κατά μέσο όρο για το σύνολο της περιοχής, με εξαίρεση την περιοχή του Ωραιοκάστρου όπου τα ενοίκια μειώθηκαν κατά -3% και της Πολίχνης όπου παρέμειναν αμετάβλητα.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις περιοχές του Εύοσμου, του Κορδελιού, της Ηλιούπολης και των Αμπελοκήπων με ποσοστά άνω του 11%, ενώ στις περιοχές της Νεάπολης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας το ποσοστό κυμάνθηκε στο 8-9%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης