Ο χρυσός σημειώνει και σήμερα άνοδο για έκτη συνεχόμενη ημέρα, λαμβάνοντας ώθηση από την συνέχιση της πτώσης του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,3% στα 1297,06 η ουγγιά, ενώ προηγουμένως σημείωσε το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Σεπτεμβρίου. Το πολύτιμο μέταλλο οδεύει στην πρώτη εβδομάδα κερδών μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου, σημειώνουν άνοδο 0,2% στα 1299,30 δολάρια η ουγγιά.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, με τις συνεχιζόμενες πολιτικές αναταραχές στην Ουάσινγκτον να πλήττουν το δολάριο, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να συνεχίσει να δέχεται στήριξη και το επόμενο διάστημα.

Το δολάριο υποχωρεί εκ νέου σήμερα καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, προκειμένου να εκτιμήσουν το εάν η Fed θα ακολουθήσει το σχέδιο για νέα αύξηση των επιτοκίων φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δολάριο άγγιξε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι ενός των βασικών νομισμάτων στην προηγούμενη συνεδρίαση καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για τον χαμηλό πληθωρισμό.

Τα εμπόδια στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και στις μεταρρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ είχαν επίσης πιέσει πρόσφατα το νόμισμα.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας σημάδια ισχυροποίησης τόσο στον πληθωρισμό όσο και στην αγορά εργασίας, ενδεχομένως επιτρέποντας στην Fed να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι τον Δεκέμβριο.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξάνεται κατά 0,7% στα 17,28 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο ανεβαίνουν κατά 0,6% στα 938,70 δολ. και τα 978,60 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης