Ενισχύεται η τουρκική λίρα σήμερα παρά τις χτεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος τόνισε πως δεν θα κάνει καμία παραχώρηση προς την Τουρκία για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα που κρατείται στη χώρα.

Συγκεκριμένα η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου – τουρκικής λίρας διαμορφώνεται στις 6,109 λίρες καταγράφοντας άνοδο 0,45%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πίστευε πως είχε μια συμφωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν όταν βοήθησε στην απελευθέρωση ενός Τούρκου υπηκόου από το Ισραήλ. Πίστευε ότι ο Ερντογάν θα απελευθέρωσε στη συνέχεια τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Έβγαλα αυτό το άτομο [από το Ισραήλ]. Περίμενα να ελευθερώσει [τον Μπράνσον] από την Τουρκία», δήλωσε. «Νομίζω ότι είναι πολύ θλιβερό αυτό που κάνει η Τουρκία.
Νομίζω ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις», τόνισε.

Ερωτηθείς για τον πιθανό αντίκτυπο σε άλλες οικονομίες από την κρίση στην Τουρκία ο Τραμπ σημείωσε ότι αυτό δεν τον ανησυχεί. «Δεν ανησυχώ, αυτό είναι το σωστό πράγμα που έπρεπε να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την εβδομάδα οι τουρκικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω της επίσημης αργίας για την ισλαμική εορτή Άιντ αλ-Αντχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης