Σε νέα επίπεδα ρεκόρ πάνω από τα 5.800 δολάρια εκτοξεύτηκε σήμερα το Bitcoin συνεχίζοντας το χθεσινό ξέφρενο ράλι, με τους «ταύρους» να κάνουν δυναμικό comeback στην αγορά του ψηφιακού νομίσματος.

Ειδικότερα, η τιμή του δημοφιλέστερου ψηφιακού νομίσματος άγγιξε σήμερα τα 5.856 δολάρια, σύμφωνα με το CcoinDesk, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησή του φτάνει τα 97 δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής φέτος η τιμή του ψηφιακού νομίσματος έχει αυξηθεί κατά 480%!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλύτης του τρέχοντος ράλι είναι η έντονη φημολογία ότι η Κίνα πρόκειται να άρει τις απαγορεύσεις συναλλαγών στα ψηφιακά νομίσματα.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Κίνα έδωσε εντολή σε όλα τα ανταλλακτήρια Bitcoin να διακόψουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε μία προσπάθεια περιορισμού του οικονομικού κινδύνου.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde σημειώνει ότι ήρθε η ώρα οι κεντρικές τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές του πλανήτη να ασχοληθούν σοβαρά με τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το ΔΝΤ να αναπτύξει το δικό του ψηφιακό νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης