Η Τράπεζα της Αγγλίας διέταξε τις τράπεζες να χτίσουν μεγαλύτερα κεφαλαιακά μαξιλάρια τους επόμενους μήνες για να προστατεύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βρετανίας από κινδύνους που κυμαίνονται από το Brexit, την Κίνα μέχρι και την έκρηξη του καταναλωτικού δανεισμού.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE αναφέρει στην εξαμηνιαία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ότι υπάρχουν «αρκετοί κίνδυνοι» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που απαιτούν επαγρύπνηση από τις ρυθμιστικές αρχές και τις τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό μέτωπο, η BoE δήλωσε ότι ο μη εξασφαλισμένος καταναλωτικός δανεισμός στην Βρετανία αυξάνεται ραγδαία και πως τα στάνταρ δανεισμού στην αγορά ενυπόθηκων δανείων φαίνεται να επιδεινώνονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υποστούν ζημίες οι τράπεζες εάν αποδυναμωθεί η οικονομία.

Στην ίδια έκθεση, η BoE υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους που σχετίζονται με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνει επίσης ότι παρακολουθεί τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης του χρηματοπιστωτικού συστήματος σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου τραπεζών από την Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης