Η απόφαση του γενικού διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεγκ να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των Βρετανών βουλευτών για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου “προκαλεί κατάπληξη”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής που τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

«Δεδομένων των αποδείξεων που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα (…) προκαλεί έκπληξη το ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις» είπε ο Ντέμιαν Κόλινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έγινε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός καταμηνυτή ατασθαλιών που αποκάλυψε τη δράση της εταιρείας Cambridge Analytica.

«Υπάρχουν ερωτήματα θελεμιώδους σημασίας και ανησυχίας για τους χρήστες του Facebook, καθώς και για τη δική μας έρευνα.
Ασφαλώς θα τον προτρέψουμε να το ξανασκεφθεί, αν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείες του», πρόσθεσε ο Κόλινς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ζούκερμπεργκ δεν σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά θα στείλει στη θέση του τον επικεφαλής τεχνολογιών Μάικ Σρέπφερ ή τον επικεφαλής παραγωγής Κρις Κοξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης