Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας Tesco ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσέλαβε 35.000 εργαζόμενους μέσα στις τελευταίες 10 μέρες ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταπεξέλθει στην πελώρια αύξηση στη ζήτηση ειδών παντοπωλείου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της χώρας, απασχολώντας περίπου 340.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με σχεδόν 3.800 καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αναλάβουν πόστα όπως τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, συγκέντρωση προϊόντων από διαδικτυακές παραγγελίες και θέσεις οδηγών. Οι νέοι εργαζόμενοι θα βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από εκείνους που αρρώστησαν ή τέθηκαν από μόνοι τους σε απομόνωση.

Σε μια επιστολή του προς τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Ντέιβ Λούις τόνισε πως μετά από μια εβδομάδα εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, οι πανικόβλητες αγορές από τους καταναλωτές έχουν κατά μεγάλο βαθμό μειωθεί.

Τα αποθέματα σε νωπά τρόφιμα έχουν επιστρέψει σε σχεδόν κανονικά επίπεδα, ανέφερε, με άφθονα φρούτα και λαχανικά να είναι διαθέσιμα, ενώ στα συσκευασμένα είδη η επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα θα χρειαστεί λίγες ακόμη μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λούις επίσης τόνισε πως η Tesco θα κάνει δωρεά 30 εκατομμυρίων λιρών σε οργανώσεις κοινοτήτων που βρίσκονται υπό πίεση μεσούσης της πανδημίας.

Στοιχεία του κλάδου βιομηχανίας έδειξαν την Τρίτη πως οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου και σούπερ μάρκετ αναπήδησαν πάνω από 1/5 φτάνοντας σε αριθμό ρεκόρ 10,8 δισεκατομμυρίων λιρών μέσα σε τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, καθώς οι Βρετανοί εφοδιάστηκαν με τα πάντα από ζυμαρικά έως τροφή κατοικίδιων, ενόψει των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης