Οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορούν να επανατοποθετήσουν στρατηγικά την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στο διεθνή χάρτη, επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Βόρειας Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζηρίτης, στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη δεξίωση που παρέθεσε απόψε ο φορέας σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο κ. Τζηρίτης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε τις θετικές – όπως τις χαρακτήρισε – για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ανακοίνωσε ότι γερμανική εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα – όπως είπε – μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφέρει περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, επισήμανε ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη στο προφίλ της χώρας αποκαθίσταται με σταθερά βήματα. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχει στον ορίζοντά της την πραγματική οικονομία και να θέσει σε προτεραιότητα τη μείωση της υπερφορολόγησης.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Τζηρίτης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για την Ελλάδα το 2017 υπήρξε – σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – έτος σχετικής πολιτικής και οικονομικής νηνεμίας και αναφέρθηκε στους θετικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ +1,3%, τουρισμός +10,05%, βιομηχανική παραγωγή +4,4%, εξαγωγές +15,5%, όγκος οικοδομικής δραστηριότητας +15%.). “Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι και για το 2018 εστιάζει τη δράση του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό, οργανώνει για τη νέα χρονιά, πέντε επιχειρηματικές αποστολές, από και προς την Γερμανία, στους τομείς των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και τρεις μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και του Αραβικού Κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζηρίτης, καταλήγοντας, υπογράμμισε, ότι το επιμελητήριο στηρίζοντας ενεργά τους πέντε βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας (Τουρισμός, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Υπηρεσίες και ICT – Τεχνολογία) λειτουργεί ως πύλη εξωστρέφειας, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να δικτυωθούν μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, που αποτελείται από 130 γραφεία σε 90 χώρες και διαθέτει 45.000 μέλη.

Στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση παρευρέθηκαν μέλη του επιμελητηρίου από τη Βόρεια Ελλάδα και εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης