Θετική για την ισπανική οικονομία είναι η τελευταία έκθεση της Moody’s.

«Η οικονομία της Ισπανίας βρίσκεται πλέον σταθερά σε τάση βελτίωσης» αναφέρει ο οίκος, επισημαίνοντας ότι κινητήριος δύναμη της χώρας είναι οι εξαγωγές, ενώ αναμένεται ανάκαμψη και της εγχώριας ζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα τον Φεβρουάριο, σε «Baa2».

Ο οίκος τονίζει ότι οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα άρχισαν να αποδίδουν, ωστόσο προσθέτει ότι η ανάπτυξη παραμένει αργή και το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να βρίσκεται στο 26%.

Όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά της Ισπανίας αναφέρει πως βρίσκονται σε τροχιά σταδιακής βελτίωσης, αλλά συνεχίζουν να είναι σχετικά αδύναμα με υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και με αυξανόμενο δημόσιο χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αυξανόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού και η συνεχιζόμενη ανοδική τάση του δημόσιου χρέους παραμένουν η κύρια πιστωτική αδυναμία της Ισπανίας» προειδοποιεί η Moody’s και υπογραμμίζει ότι για να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας χρειάζεται να υπάρξει εκτίμηση για μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα ή αναβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης