Αύξηση 0,4% κατέγραψε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012 – Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 4,4%, έναντι μείωσης 1,0% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 0,4% τον Ιούλιο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

1. στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 13,1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

2. Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 0,2%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: χημικών προϊόντων, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η αύξηση του γενικού δείκτη οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

• στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 2,7%
• στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 2,9%.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης