Αυξήθηκε τον Αύγουστο (για πέμπτο συνεχόμενο μήνα) η ανεργία στη Γερμανία.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης της ευρωπαϊκής χώρας, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 τον συγκεκριμένο μήνα, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να φθάνει τα 2,9 εκατ., στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Απασχόλησης παραδέχθηκε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην αγορά εργασίας της χώρας. Ειδικότερα, η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) επιβραδύνθηκε στο 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας προχωρούν σε περικοπές, ανησυχώντας για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις χώρες στο νότιο τμήμα της Ευρώπης.

Όσον αφορά στις εξαγωγές προς τους σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, παρουσίασαν μείωση κατά 1,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αν και η συνολική αύξηση των εξαγωγών της (σε όλο τον κόσμο) κατά 4,8% τη βοήθησε να αποφύγει την ύφεση στο διάστημα αυτό.

Οι γερμανικές εξαγωγές στο πρώτο εξάμηνο του 2012 μειώθηκαν κατά 14,3% προς την Πορτογαλία, κατά 9,2% προς την Ελλάδα, κατά 9,4% προς την Ισπανία και κατά 8,2% προς την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης