Εκδήλωση με κύριο αντικείμενο την ένταξη και τα οφέλη των αειφόρων πρακτικών στον κτιριακό τομέα στην χώρα μας πραγματοποιείται στις 18/10/2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα MC3. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει την εφαρμογή και την πολύπλευρη επιχειρηματική διάσταση της αειφορίας των κτιρίων στην Ελλάδα.

Στο forum οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με επαγγελματίες του κλάδου και να ενημερωθούν για τις εφαρμογές και την πολύπλευρη διάσταση της αειφορίας των κτιρίων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΙΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία πενταετία η αειφορία ήταν η ισχυρότερη παγκόσμια τάση στον κλάδο των ακινήτων. Λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα έμεινε εκτός αυτής της τάσης. Η είσοδος ξένων παικτών στην Ελληνική αγορά θα αλλάξει τα πράγματα. Επιπρόσθετα η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες αλλά και αναζητήσεις. Αποτελεί λοιπόν έναν καταλύτη και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εκ νέου θεώρηση αρχών, στόχων και πρακτικών για την εδραίωσης της αειφορίας στον χώρο των ακινήτων.

Με την πεποίθηση αυτή, το περιοδικό BuildingGreen, σε συνεργασία με την Ecoveritas, το ΙΝΖΕΒ και την Sustain, διοργανώνουν το πρώτο forum για την εφαρμογή και την επιχειρηματική διάσταση των αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως βασικό στόχο έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά και το ευρύτερο πλαίσιο των αειφόρων κτιρίων, την εμπειρία εφαρμογής στην Ελλάδα καθώς και την επιχειρηματική τους διάσταση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το forum του περιοδικού Building Green απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ακινήτων και επιθυμούν να παραμείνουν δραστήριοι στην ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά του σχεδιασμού, κατασκευής, ανακαίνισης, λειτουργίας και διαχείρισης αειφόρων κτιρίων. Επίσης το forum απευθύνεται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο των επενδύσεων σε αειφόρα ακίνητα και εταιρειών χαρτοφυλακίων ακινήτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ενότητα – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΠΛΑΙΣΙΟ

Παρουσιάζεται με σαφήνεια το ευρύτερο πλαίσιο των αειφόρων κτιρίων (Ορισμός αειφόρου κτιρίου, green washing, διαφάνεια, ενδιαφερόμενα μέρη, επικρατέστερα συστήματα πιστοποίησης αειφορίας κτιρίων, συστήματα αξιολόγησης εταιρειών χαρτοφυλακίου ακινήτων, Ευρωπαϊκή αγορά, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο).

Πάνελ: Ecoveritas, Sustain, Inzeb, Greenworks, Habitech, Bopro, John Pike.

2η Ενότητα – Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοπόρες εταιρείες παρουσιάζουν και συζητούν τη δική τους εμπειρία πιστοποιημένων αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα. Μία ανεκτίμητη και πολύπλευρη παρουσίαση της εμπειρίας, μέσα από διαφορετικούς ρόλους, με τη συμμετοχή κατασκευαστών, developers, ιδιοκτητών και ενοίκων πιστοποιημένων αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα.

Πάνελ: ΑΒ Βασιλόπουλος A.E., Dimand, DCarbon, Cosmote, Π. Λεβαντής Επενδυτική, Apivita.

3η Ενότητα-Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσμικοί επενδυτές ακίνητης περιουσίας, θυγατρικές Τραπεζών, σύμβουλοι και εκτιμητές ακινήτων, παρουσιάζουν και συζητούν για την γνώση της αγοράς, το επενδυτικό ρίσκο, την προσφορά και ζήτηση καθώς και τις προοπτικές των αειφόρων κτιρίων στην αγορά.

Πάνελ: Εθνική Πανγαία, Eurobank Properties, Alpha Αστικά Ακίνητα, Bluehouse Capital, Colliers, Αθηναϊκή Οικονομική (Jones Lang LaSalle), Danos / BNP Paribas real estate, RICS.

Για Συμμετοχές & γενικές πληροφορίες :Κατερίνα Καρβουνάκη / scc@shape.com.gr / t. 210 2796459

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης