Τη σύσταση ειδικής Αρχής διαχείρισης της κρατικής περιουσίας, προανήγγειλε, σήμερα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ανδρέας Ασσιώτης, μετά τη συνάντησή του με το κλιμάκιο της Τρόικας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η κρατική κτημοσύνη, που έχει οικονομική αξία, θα τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης, που θα δημιουργεί τα μέγιστα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Ασσιώτης, που παρουσίασε στην Τρόικα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, με εμπορική αξία, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να καλυφθούν υποχρεώσεις του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς, σε σχέση με την αξία των «φιλέτων γης» που έχουν εντοπιστεί κατά την τελευταία καταγραφή. Ενώ, αναφορικά με την επανεκτίμηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας, σημείωσε ότι το Υπουργείο, προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο μνημόνιο.

Τέλος, ο Γ.Δ. του Υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε ότι ο τρόπος διαχείρισης κρατικής γης εκσυγχρονίζεται προς όφελος του Δημοσίου και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ημικρατικών οργανισμών.

Σημειώνεται, ότι στοιχεία σχετικά με τα ακίνητα «φιλέτα» που ανήκουν στο Δημόσιο, είχαν δοθεί τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης