Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, ανακτώντας ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της Παρασκευής, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι μεγαλύτεροι πετρελαιοπαραγωγού του κόσμου θα καταλήξουν σε συμφωνία για τα επίπεδα της παραγωγής στη συνάντησή τους στα μέσα της εβδομάδας στην Αλγερία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 1,45 δολ. ή 3,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 45,93 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξή του για μια συμφωνία, ενώ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα του θα στηρίξει την επιβολή ορίων στην παραγωγή. Ωστόσο, άλλες χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ φαίνονται να μην συμμερίζονται την αισιοδοξία για μια συμφωνία που θα ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή ορίων στην παραγωγή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Noureddine Boutarfa δήλωσε την Κυριακή στο Bloomberg ότι το πιο σημαντικό θέμα είναι να σταθεροποιηθεί η αγορά πετρελαίου. Ανέφερε παράλληλα ότι θα εξεταστούν πολλά σενάρια, μεταξύ αυτών και το σενάριο για μείωση ή πάγωμα της παραγωγής.

Οι αναλυτές προειδοποιούν για αυξημένη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ στην Αλγερία. Η αγορά έχει ήδη δείξει ότι είναι ευάλωτη σε μεγάλες διακυμάνσεις, εν μέσω αντικρουόμενων δηλώσεων και πληροφοριών, με το πετρέλαιο να σημειώνει βουτιά 4% την Παρασκευή μετά τις δηλώσεις Σαουδαράβων αξιωματούχων ότι δεν περιμένουν την επίτευξη κάποιας συμφωνίας στην Αλγερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης