Με ήσυχους οιωνούς ξεκινά η εβδομάδα, καθώς τα περισσότερα νομίσματα σταθεροποιούν τις πρόσφατες κινήσεις τους σε σχέση με το δολάριο. Ωστόσο, το θετικό κλείσιμο στο ευρώ την Παρασκευή πάνω από το 1,3215 ανοίγει τον δρόμο για νέα κέρδη στις επόμενες συνεδριάσεις, πάνω από το 1,3300. Εν τω μεταξύ, το γιεν ξεχωρίζει σήμερα, καθώς αλλάζει κατεύθυνση και ενισχύεται και πάλι.

Η ισοτιμία USDJPY «έσπασε» το χαμηλό της Παρασκευής, για να ολοκληρωθεί ένας συνεχόμενος κύκλος ημερήσιων υψηλότερων χαμηλών. Παρ’ όλα αυτά, η όποια υποχώρηση στην ισοτιμία θεωρείται ότι θα έχει περιορισμένη έκταση και διάρκεια, αν και η βελτίωση του δείκτη μεταποίησης HSBC στην Κίνα στήριξε την πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με ηττημένο τον Νικολά Σαρκοζί θα επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση.

Στην Αυστραλία ο δείκτης τιμών παραγωγού ήταν χειρότερος των εκτιμήσεων, με το δολάριο Αυστραλίας να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει την πιθανότητα μιας μείωσης των επιτοκίων κατά την επερχόμενη συνεδρίαση της RBA. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί τον προθάλαμο της αυριανής σημαντικότερης ανακοίνωσης του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης