Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα, ενώ η Βρετανία αναμένεται να ενεργοποιήσει επίσημα τις διαδικασίες «διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας έγινε μέλος το 1973.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα άνοδο 0,2%. Το κλίμα στις αγορές ήταν υποτονικό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για τις διαπραγματευτικές θέσεις των δύο πλευρών εν όψει των δύσκολων και μακροχρόνιων συνομιλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4%, υπεραποδίδοντας έναντι της ευρύτερης ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς η ασθενέστερη λίρα βοήθησε να ενισχυθούν οι μετοχές των εταιρειών του δείκτη, οι οποίες έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και αντλούν μεγάλο μέρος των κερδών τους σε δολάρια. Ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που είναι κυρίως επικεντρωμένες στην εγχώρια αγορά, σημείωσε πτώση 0,1%.

Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,6%, καθώς η τιμή του χαλκού αυξήθηκε, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται κατά 1,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης