«Η οικονομία της Ιταλίας εξέρχεται της κρίσης, οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί, τόσο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, όσο και την απασχόληση» δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι παραδέχτηκε, πάντως, ότι «πρέπει ακόμη να γίνουν κάποιες προσπάθειες λόγω προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν όλα τα περασμένα χρόνια».

Η ιταλική εμπορική ένωση «Confesercenti», όμως, έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Βάσει νέων στοιχείων τα οποία παρουσίασε σήμερα, τονίζει ότι «έχουν μείνει ξενοίκιαστα 630.000 εμπορικά καταστήματα. Πρόκειται, συνολικά, για ένα στα τέσσερα καταστήματα, ενώ σε κάποιες απόκεντρες περιοχές των ιταλικών πόλεων το ποσοστό των ξενοίκιαστων μαγαζιών αγγίζει το 40% του συνόλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Confesercenti», κύρια αιτία της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι η οικονομική κρίση, τα υπερβολικά υψηλά ενοίκια -τα οποία δεν έχουν προσαρμοστεί στην κρισιμότητα της παρούσας περιόδου- και τα διάφορα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς.

«Η κατανάλωση δείχνει να αυξάνεται αλλά η κρίση του εμπορίου δεν σταματά», υπογραμμίζει ο Μάσιμο Βίβολι, πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής αυτής ένωσης, ο οποίος αναφέρει, τέλος, ότι από την αρχή του 2015, σε όλη την Ιταλία συνέχισαν να κλείνουν, κάθε ημέρα, 30 μαγαζιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης