Έγγραφο-φωτιά που ήλθε στο φως σήμερα αποκαλύπτει την πλήρη έλλειψη σχεδίου για τις συντάξεις, με 150.000 δικαιούχους να μένουν στον αέρα!

Το έγγραφο δημοσιεύεται από τον «Ελεύθερο Τύπο» και φέρει την ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017. Σε αυτό, ο ΕΦΚΑ ομολογεί πως δεν δύναται να πληρώσει συνολικά 150.000 νέες και παλαιές συντάξεις, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει η τρόικα για τις συντάξεις, με διορία όμως να δοθούν έως τον Οκτώβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίμαχο έγγραφο από τον Φορέα αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος. Η διοίκηση αναφέρει πως ο συγκεκριμένος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο και ως εκ τούτου το κονδύλι των 869 εκατ. ευρώ είναι στον αέρα.

«Δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι τη διορία του Οκτωβρίου 2017, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της Ε.Ε. για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη» αναφέρει συγκεκριμένα το έγγραφο των τριών σελίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους συνολικά 150.000 συνταξιούχους οι 95.526 περιμένουν περισσότερα από δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν. Από το σύνολο των συντάξεων που εκκρεμούν οι 95.000 είχαν κατατεθεί πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και οι 55.000 μετά.

Χάος με τα μητρώα

Όπως αποτυπώνεται στο ίδιο έγγραφο, κομφούζιο επικρατεί και με τα μητρώα των ασφαλισμένων. Η εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος δεν έχει διάθεση να συνεργαστεί με την ΗΔΙΚΑ, πιθανότατα επειδή δεν έχει εξοφληθεί για υπηρεσίες που έχει ολοκληρώσει, και για αυτόν τον λόγο ο διοικητής του ΕΦΚΑ προτείνει να επιστρατευτεί το έμπειρο προσωπικό πληροφορικής από το πρώην ΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης