Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας καθησύχασε την Δευτέρα τους φόβους μιας διάσπασης της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως κάποια θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αποτελούν εφάπαξ παράγοντες που δεν αντανακλούν την ακριβή εικόνα της οικονομίας.

Όπως εξηγεί η Deutsche Bank στην μηνιαία έκθεσή της τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου στηρίχτηκαν από την χρονική συγκυρία των σχολικών διακοπών και πως μια τέτοια ανάπτυξη είναι δύσκολο να επαναληφθεί τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία του Ιουνίου, τα μεγέθη του Ιουλίου εξέπληξαν θετικά», αναφέρει η τράπεζα, ενώ προσθέτει «αυτό αμβλύνει τους φόβους ενός απότομου τερματισμού της ανοδικής πορείας της οικονομίας».

Σε συνδυασμό με την θετικό οικονομικό κλίμα, αυτή η τάση στηρίζεται πάνω από όλα και από την αγορά εργασίας που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς και τους καταναλωτές που δεν έχουν προσαρμόσει τις εισοδηματικές τους προσδοκίες και τα καταναλωτικά σχέδια παρά τις περισσότερο νεφελώδεις οικονομικές προοπτικές, προσθέτει η τράπεζα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης