Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Wolfgang Schäuble, όσον αφορά στο πότε τελικά θα πάρει η Ελλάδα την περιβόητη δόση των 31,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt» σημείωσε ότι η δόση συνδέεται άμεσα με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», σημείωσε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως η πρόσφατη ψήφιση του πακέτου μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων ύψους 18,1 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή ήδη πριν το τέλος του Ιουνίου.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν απέκλεισε την ιδέα να διατηρήσει τη θέση του μετά τις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013.

«Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου. Όταν έρθουν οι εκλογές, θα δούμε. Όλα είναι στα χέρια των πολιτών. Προφανώς, ξέρω επίσης ότι όλα έχουν ένα τέλος και ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», είπε ο 70χρονος υπουργός που είναι βουλευτής τα τελευταία 40 χρόνια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης