«Το μόνο νέο για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα: Θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων «Bloomberg», εστιάζοντας στις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα θέλοντας να καταδείξει το πώς οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες επηρεάζουν τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα η συντάκτρια του άρθρου φέρνει ως παράδειγμα το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι ο χώρος οικοδόμησης του μουσείου επιλέχθηκε το 1976, οι δικαστικές αμφισβητήσεις από κατοίκους, η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ερειπίων και οι πολιτικές διενέξεις είχαν ως αποτέλεσμα να απαιτηθούν 33 χρόνια για να ολοκληρωθεί το κτίριο.

Το Bloomberg σημειώνει πως οι προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων να διασφαλίσουν έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου όπως αεροδρόμια, λιμάνια και παράκτιων ακινήτων απέτυχε παταγωδώς. Όπως υπογραμμίζει, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε το 2011 έχει αποφέρει μόλις 3,1 δισ. ευρώ από το τέλος του 2014.

Ενδεικτικώς για την ακίνητη περιούσια του Δημοσίου σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν οδηγήθηκε στην επίτευξη του στόχου της αξιοποίησης της, εν μέρει επειδή η χώρα δεν έχει κεντρικό κτηματολόγιο. «Όταν αξιωματούχοι επισκέφθηκαν ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο που προοριζόταν για πώληση, ανακάλυψαν χιλιάδες παράνομα κτίρια στην περιοχή», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης