Τέσσερις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας, που αφορούν την οικονομική συνεργασία, είναι έτοιμες προς υπογραφή, καθώς οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο κυβερνήσεων έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος βρίσκεται, ήδη, στη Δημοκρατία της Κορέας, από όπου επιστρέφει αύριο.

Κατά την παραμονή του στην Κορέα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για οικονομικά θέματα και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας-Κορέας, Lee Tae-Ho, με τον οποίο συζήτησαν την πρόοδο των θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο της ΜΔΕ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συναντήθηκε και με τις διοικήσεις παραγωγικών φορέων, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κορέα. Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στοχευμένη προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας, ο κ. Μάρδας επισκέφθηκε την έδρα των κορεατικών εταιρειών Hanwha Corporation και Samsung Electronics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συναντήσεις που είχε έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά και παρασχέθηκε πλήρες ενημερωτικό υλικό για το επενδυτικό περιβάλλον και τις βιομηχανικές ζώνες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά υπό το φώς του νέου επενδυτικού νόμου. Ακόμη, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τη διοίκηση του KOIMA, (Κορεατικού Συνδέσμου Εισαγωγών), με την οποία συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών του KOIMA στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον, για συναντήσεις με Έλληνες εξαγωγείς σε επιλεγμένους τομείς. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί εμπορική αποστολή Ελλήνων εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων-τροφίμων, υπό την αιγίδα του Enterprise Greece.

Ο Έλληνας υφυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο της Hyundai, όπου κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή πλοία, τα οποία έχουν παραγγείλει Έλληνες εφοπλιστές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη με τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ο κ. Μάρδας έθεσε το ζήτημα της ένταξης Ελλήνων προμηθευτών εξοπλισμού πλοίων στις σχετικές λίστες που διατηρεί η Hyundai. Με αυτήν την ευκαιρία, παρουσίασε στη διοίκηση της εταιρείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και περιέχει πληροφορίες για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εξοπλισμού πλοίων και στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης