Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για όσους «κόβονται» για μερικά ευρώ ή έχουν μια στέγη ή φιλοξενούνται σε σπίτια άλλων και δεν μπορούν έτσι να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Καθώς μόνο ένας στους τρεις… κερδίζει και η εξέταση των αιτήσεων δείχνει πως είναι πολύ πιθανό περίπου 40 εκατ. ευρώ να μη διατεθούν τελικά ως κοινωνικό μέρισμα, ενδέχεται να υπάρξει μια νέα κατανομή επιδομάτων, ειδικά για όσους χάνουν το βοήθημα στο «όριο». Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο θα συμβεί, μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν χρήματα, καθώς ο έλεγχος από την Τρόικα παραμένει ασφυκτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά ενώ ένας στους δύο ενδιαφερόμενους, που επιχείρησε την Τρίτη του Πάσχα, να κάνει την αίτησή του μέσω taxisnet, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αίτησή του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων είσπραξης των επιδομάτων του κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτόν τον οδηγό παρουσιάζεται αναλυτικά βήμα προς βήμα όλη η διαδικασία υποβολής της αίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης