Η Ευρωζώνη διατήρησε την αναπτυξιακή της δυναμική τον Αύγουστο, με τον κλάδο της μεταποίησης να στηρίζει την περαιτέρω επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε οριακά στις 55,8 μονάδες από 55,7 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές μετρήσεις της Markit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης συνεχίζει να δείχνει ισχυρή ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη, με τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει κοντά σε υψηλά έξι ετών, αναφέρει η Markit.

«Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι συνεχίζονται οι ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα» σχολιάζει ο Andrew Harker, Associate Director της IHS Markit.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε σε χαμηλό επτά μηνών στις 54,9 μονάδες από 55,4 τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 57,4 μονάδες από 56,6 τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, συνέχισαν να εμφανίζουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης τον Αύγουστο.

Στη Γερμανία ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 55,7 μονάδες από 54,7 τον Ιούλιο, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος στις 55,6 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης