Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς θα υποβάλλουν οι πολίτες τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αναφορικά με τους τόκους άνω των 250 ευρώ από τις τράπεζες, οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση.

Υπάρχει, όμως, και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες. Το κοιτάμε και από φέτος αυτό» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εκκρεμότητες πρέπει να τις τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και στην περίπτωση φυσικά που γίνει κάποιο λάθος, μπορεί ο φορολογούμενος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση.

Για την ενεργοποίηση των ΚΕΠ είπε: «Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε. Θα ενεργοποιηθούν και τα ΚΕΠ για να βοηθήσουν τον κόσμο. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, πλην του Δημοσίου, θα βοηθηθούν και μέσω των ΚΕΠ».

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στο θέμα της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σημείωσε: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, έχουν υποβληθεί 12.000 δηλώσεις, ενώ από την πρώτη ημέρα 1.290 φορολογούμενοι έσπευσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.

Μικρότερος φόρος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει φέτος μικρότερο φόρο, σε σύγκριση με τον περυσινό, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης