Σταθεροποίηση παρουσιάζει το επενδυτικό συναίσθημα με μικρή ανάκαμψη στα assets ρίσκου, αν και χωρίς σημαντικούς καταλύτες που να μπορούν να «κλειδώσουν» μια έντονη τάση ανάληψης ρίσκου αφού ούτε η Σύνοδος των G8 ενέπνευσε κάτι τέτοιο. Πάντως, το ευρώ κατάφερε να ανακάμψει από τα χαμηλά 4 μηνών στα 1,2641 δολάρια στο 1,2812 κατά τις πρωινές ώρες, επίπεδο που δεν κατάφερε να διατηρήσει για να κινηθεί κάτω από αυτό. Η στερλίνα ανέκαμψε από τα χαμηλά 2μήνου έναντι του δολαρίου που σημείωσε την Παρασκευή και διαπραγματεύεται σήμερα πάνω από το 1,5800.

Τώρα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, και δεδομένου ότι η έκθεση πληθωρισμού αποκάλυψε απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη βρετανική οικονομία, είναι πιθανό να υπάρχουν ανακατατάξεις στις ψήφους εντός της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γιεν δέχτηκε πιέσεις σήμερα για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον η Κίνα φαίνεται πρόθυμη να υπερασπιστεί μια δημοσιονομική πολιτική με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και δεύτερον, η Ιαπωνία φαίνεται διατεθειμένη να παρέμβει ανά πάσα στιγμή στην αγορά συναλλάγματος, αν χρειαστεί. Άλλωστε αυτή την εβδομάδα ανακοινώνεται η πολιτική επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας με την αγορά να περιμένει νέα μέτρα στήριξης για την τόνωση της ανάπτυξης.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν, όμως, ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει το σενάριο της στήριξης και, επομένως, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, λόγω του ευρύτερου κλίματος το νόμισμα θα έχει περιθώρια να ενισχυθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 2,4% από τις αρχές του έτους.

Στην Ευρωζώνη σήμερα ανακοινώθηκε η κατασκευαστική παραγωγή Μαρτίου με άνοδο 12,4% σε μηνιαία βάση από πτώση 10,4%, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης