Μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 αναμένεται να δημοπρατηθούν ή να συμβασιοποιηθούν συνολικά 81 έργα, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, στα οποία συγκαταλέγεται η αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας, η ολοκλήρωση της δυτικής περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με τη Λεωφόρο Σχιστού και η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης, από την 1η Ιουλίου 2012 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013 έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί 21 έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 550 εκατ. ευρώ. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται η παράκαμψη Στυλίδας, ο οδικός άξονας Παραδείσια – Τσακώνα και ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους αυτοκινητοδρόμους, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και την Ε.Ε.. Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σε ποσοστό 102,64%. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης πέραν του 2016.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε σήμερα και η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα δημόσια έργα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταβολή παράβολου από 250 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με το έργο, για να περιοριστούν οι ενστάσεις μεταξύ των εταιρειών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης