Υπάρχουν ορισμένα ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα προκειμένου να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε το Reuters, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Reza Moghadam.

Μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων αυτών, τις οποίες δεν διευκρινίζει, «θα εξετάσουμε το ζήτημα του χρέους και το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, μετά το καλοκαίρι» συμπληρώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, όπως φαίνεται, υπάρχουν ακόμη ορισμένες πτυχές που πρέπει να εξομαλυνθούν πριν η Αθήνα λάβει την επόμενη δόση, σημειώνει ο συντάκτης του Reuters.

«Γίνεται συζήτηση τη Δευτέρα στο Eurogroup μεταξύ των Ευρωπαίων για την συνεισφορά τους. Μετά από αυτό, το Ταμείο, ανάλογα με την εφαρμογή των ενεργειών… θα εξετάσει την εκταμίευση της δόσης, λίγο αργότερα» αναφέρει ο Reza Moghadam.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, δήλωσε ότι “Έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο. Πρόσφατα καταλήξαμε στην 11η αξιολόγηση του προγράμματος και ελπίζουμε να τον εξετάσει συμβούλιό μας, σχετικά σύντομα” δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Πιστεύω ότι διαβουλεύονται (για την έξοδο από το πρόγραμμα χωρίς προληπτική βοήθεια). Εξετάζουν την κατάσταση στις αγορές, συζητούν με τους εταίρους τους, με εμάς, επομένως θεωρώ ότι μια απόφαση υπέρ τους θα έρθει σύντομα”. σημείωσε ο Raza Moghadam.

Όπως εξάλλου υποστηρίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, το βαρύ φάρμακο που συνταγογράφησε η τρόικα των διεθνών δανειστών, έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς.

Πηγή: capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης