Η Υποσαχάρια Αφρική προσφέρει ευκαιρίες στους Κρητικούς επιχειρηματίες, τονίστηκε στην εσπερίδα που οργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ η περιφέρεια Κρήτης με το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τα τέσσερα εμπορικά Επιμελητήρια της Κρήτης.

Κατά την εσπερίδα, με τίτλο: “Η Κρήτη επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική”, όπως σημείωσαν οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι πρεσβειών Αφρικανικών χωρών, η Υποσαχάρια Αφρική βάσει μελετών, αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στη παγκόσμια οικονομία και ότι αρκετές χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών – δόμηση, ενέργεια, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τέσσερις χώρες της Αφρικής (Νιγηρία, Ζάμπια, Αιθιοπία, Νότια Αφρική) και όπως τονίσθηκε η συνάντηση στο Επιμελητήριο ήταν μια πρώτη προσέγγιση των αγορών και ότι θα ακολουθήσουν στοχευμένες θεματικές συναντήσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Τους εκπροσώπους – ομιλητές του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, των πρεσβειών, φορέων, καθώς και επιχειρηματίες καλωσόρισε εκ μέρους των οργανωτών ο εντεταλμένος σύμβουλους Τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι, “η περιφέρεια Κρήτης παίρνει πρωτοβουλία να δημιουργήσει τη ″γέφυρα″ για μια νέα εποχή συνεργασίας ανάμεσα στο νησί μας και στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής”.

Στην εσπερίδα, χαιρετισμό απηύθυναν οι συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Μουσούρης, το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νίκος Σηφάκης, καθώς και ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Πάρης Τζόρβας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης και ο πρόεδρος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Λευτέρης Αντωνακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ακολούθησαν ομιλίες που αφορούσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν και έγινε παρουσίαση χωρών της Αφρικής και κλάδων (κατασκευές, ενέργεια τεχνολογία, τρόφιμα).

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση, όπου οργανωτές, ομιλητές και επιχειρηματίες εξέφρασαν την χαρά τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και για τη χρήσιμη πληροφόρηση και ενημέρωση που έγινε.

Οι συμμετέχοντες στο κλείσιμο της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης