Λογική και αναμενόμενη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την κριτική που ακούγεται από τους δανειστές, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή την στιγμή εφόσον βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση η κάθε πλευρά προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί.

Στο ίδιο πλαίσιο πάντως διαβεβαίωσε ότι τελειώνουμε το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. Μετά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησαν ενημερώσεις από τους κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χαρίτση, ενώ τον λόγο έλαβαν περισσότεροι από 30 βουλευτές.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, υπάρχει ένα αισιόδοξο κλίμα ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει παρά τις αντιξοότητες, γεγονός που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις των βουλευτών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν ειπώθηκε από κανέναν πως τα πράγματα είναι εύκολα για τη χώρα, αλλά ότι είναι καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβληματισμοί και ενστάσεις

Ως αναμενόμενο ιδιαίτερα από την στιγμή που οι 53 έχουν εκφράσει σε αναλυτικό τους κείμενο τις ενστάσεις τους για την επόμενη μέρα, ακούστηκαν προβληματισμοί για την περίοδο μετά το μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν εντάσεις καθώς ακολουθεί ούτως ή άλλως συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο 20ημερο του Μαΐου όπου εκεί θα συζητηθούν εκτενώς όλα τα “καυτά” ζητήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης