Διαγωνισμό με έπαθλο 4.000 ευρώ για το καλύτερο επεξηγηματικό βίντεο για ένα οικονομικό θέμα διεξάγει η ΕΚΤ. Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της, αφορά νέους μεταξύ 18 και 30 ετών.

Έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο βίντεο, με διάρκεια το πολύ 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, στο οποίο θα παρουσιάζεται ένα οικονομικό θέμα της επιλογής τους σχετικό με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προθεσμία για την αποστολή των βίντεο είναι η 24η Σεπτεμβρίου 2017.

Ποια είναι τα βραβεία;

Τα άτομα ή οι ομάδες που θα φτιάξουν τα καλύτερα βίντεο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στη Λυόν της Γαλλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του οικονομικού συνεδρίου Les Journées de l’économie” (Jéco).
Το καλύτερο βίντεο θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας 4.000 ευρώ.
Η κριτική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει, ανάλογα με την ποιότητα των βίντεο, να απονείμει δεύτερο και τρίτο βραβείο, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.
Τα καλύτερα βίντεο μπορεί επίσης να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Jéco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόπος συμμετοχής

Η παρουσίαση στο βίντεο θα πρέπει να είναι απλή και ελκυστική, κατάλληλη για νεανικό κοινό που δεν είναι απαραιτήτως εξοικειωμένο με το θέμα.

Οι γλώσσες είναι: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά. Το βίντεο θα πρέπει να εμφανίζεται σε οριζόντια διάταξη και να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Μαζί με το βίντεο θα πρέπει να υποβληθεί και το σενάριο (μέχρι 1.500 λέξεις).

Προτάσεις βίντεο:

Ποιος ο λόγος να υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα για την Ευρώπη;
Γιατί όχι ένα διεθνές νόμισμα;
Έχει σημασία η αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου;
Γιατί αποτελεί πρόβλημα η υπερχρέωση; Το δημόσιο ή το ιδιωτικό χρέος αποτελεί πρόβλημα;
Γιατί αποτελεί πρόβλημα ο υψηλός πληθωρισμός;
Θα πρέπει οι προβληματικές τράπεζες να λαμβάνουν κρατική ενίσχυση;
Πώς θα είναι το χρήμα στο μέλλον;
Μπορεί η νομισματική πολιτική να περιορίσει τις ανισότητες;
Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μετακινούνται περισσότερο στη ζώνη του ευρώ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης