Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» το περασμένο Σαββατοκύριακο δημιούργησε νέα δεδομένα για τις προσπάθειες διάσωσης της Ευρωζώνης, καθώς θέλει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να επεξεργάζονται αύξηση στη «δύναμη πυρός» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) κατά 2 τρισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία στηρίζει το σχέδιο, ενώ η Φινλανδία εμποδίζει μια άμεση έγκρισή του από το Eurogroup. Το Σαββατοκύριακο «σημαδεύτηκε» και από τη διάσταση απόψεων που χαρακτήρισε τη συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ αναφορικά με την τραπεζική ένωση, με την πρώτη να μιλά για μια πιο προσεκτική προσέγγιση στο εγχείρημα αυτό και τον δεύτερο να προτιμά την κατά το δυνατόν αμεσότερη επίτευξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, τα νομίσματα των βασικών αγορών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το δολάριο, ενώ η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου με το γιεν υποχώρησε έως και το επίπεδο των 78,00 γιεν. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κινήθηκε πτωτικά, δοκιμάζοντας το επίπεδο του 1,2930.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας, με έναν αξιωματούχο να επισημαίνει ότι είναι σημαντικό η Ιαπωνία να μετριάσει τον στόχο για τον πληθωρισμό, καθώς ο παρόν είναι ανέφικτος.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης