Νέα επιδείνωση κατέγραψαν τον Μάρτιο οι συνθήκες στην εγχώρια μεταποίηση, με τη χαμηλή ζήτηση να οδηγεί σε περιορισμό της παραγωγής και την περικοπή των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της Markit που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 42,1 μονάδες από τις 43,0 μονάδες του Φεβρουαρίου. Παρέμεινε για 43ο μήνα κάτω από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Markit, ο όγκος των νέων παραγγελιών μειώθηκε με έντονο και επιταχυνόμενο ρυθμό, εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης από την εγχώρια και την εξωτερική αγορά, οδηγώντας σε σημαντική πτώση την παραγωγή.

Ως συνέπεια της χαμηλής ζήτησης, οι Έλληνες κατασκευαστές συνέχισαν να μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, με τα επίπεδα απασχόλησης να υποχωρούν με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του έτους.

«Οι εταιρείες αντέδρασαν άμεσα στην επιταχυνόμενη ύφεση, πραγματοποιώντας περικοπές στο προσωπικό καθώς και στα αποθέματα προμηθειών και ετοίμων προϊόντων, με ρυθμούς ταχύτερους σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο» σχολίασε ο Phil Smith, οικονομολόγος της Markit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης