Οι ελληνικές τράπεζες είδαν τις εκροές τραπεζικών καταθέσεων να επιταχύνουν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η χώρα μέλος της ευρωζώνης θα αθετήσει πληρωμές χρέους, αναφέρουν δύο τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Η άνοδος ακολουθεί έναν σταθερό ρυθμό εκροής χρημάτων από τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέτος, καθώς η Αθήνα και οι πιστωτές της προσπαθούν να επιτύχουν μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας πριν η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τελευταία εβδομάδα τον Μάιο ήταν πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες του μήνα, με καθημερινές εκροές ύψους 200 – 300 εκατ. ευρώ τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε στο πρακτορείο ένας ανώτατος Έλληνας τραπεζίτης.

Οι εκροές σημείωσαν άνοδο τον Απρίλιο στα περίπου 5 δισ. ευρώ από τα 1,91 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, αναφέρουν τρεις Έλληνες τραπεζίτες. Τα επίσημα στοιχεία για τις καταθέσεις Απριλίου θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος την Πέμπτη.

Έχοντας υποστεί εκροές καταθέσεων ύψους 12,25 δισ. ευρώ τον Ιανουάριου και επιπλέον 7,57 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, οι τράπεζες βασίζονται στην έκτακτη χρηματοδότηση (ELA) από την Τράπεζα της Ελλάδας, για την οποία πρέπει να προσφέρουν εγγυήσεις (collateral), σημειώνει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης