Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει κατανόηση από την πλευρά των Ευρωπαίων σε ότι αφορά στα κονδύλια που πρέπει να λάβει η Ελλάδα την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο επικεφαλής της Task Force Horst Reichenbach μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Reichenbach σημείωσε πάντως ότι τα δεδομένα στα οποία βασίζεται αυτή η διανομή δεν είναι πλέον πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε « η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθωθεί η αδικία που πιστεύουμε ότι εμπεριέχεται στις αρχικές προτάσεις της ΕΕ».

Η προσπάθεια που γίνεται όπως είπε ο υπουργός «είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τη στιγμή που έχουμε ανεργία που ξεπερνά το 25% όταν η χώρα για 5η συνεχή χρονιά βρίσκεται σε ύφεση». Τονίζοντας «είναι απαράδεκτο να δεχτούμε απλά και μόνο να εφαρμοστεί ένα στατιστικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψιν την περίοδο 2007-2009. Θεωρούμε ότι υπάρχει ειδική περίπτωση για την Ελλάδα που πρέπει να έχει αντανάκλαση στην κατανομή των κονδυλίων».

Εκτός από τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου στη συνάντηση της Δευτέρας συζητήθηκε και η δημιουργία Ομάδας Δράσης για τις Δημόσιες Συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης