Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ χαιρέτισε τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει έναντι της Ευρωζώνης.

Χαρακτήρισε επίσης εποικοδομητικές τις συζητήσεις που έγιναν στο Eurogroup για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι το γεγονός πως δεν υπήρξε συνολική συμφωνία είναι λογικό, αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup και ότι θα υπάρξει συμφωνία και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, λέγοντας πως αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη.

Ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνει έγκαιρα, ενώ ως προς τη ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους είπε πως θα πρέπει να υπάρξει μία συμβιβαστική συμφωνία, ικανοποιητική για όλες τις πλευρές.

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, ο Μπρούνο Λεμέρ τη χαρακτήρισε εποικοδομητική, λέγοντας εκ παραλλήλου ότι οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. καταλήγουν σε συμβιβαστικές συμφωνίες. Ανέφερε, πάντως, ότι όλοι εντός της Ευρωζώνης αντιλαμβάνονται την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που έχει το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης