Μία εσωτερική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται πως φουντώνει τα σενάρια περί περαιτέρω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης που βρίσκεται στον αέρα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην εν λόγω έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου περιλαμβάνονται συμπεράσματα για την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί λοιπόν διαπιστώνονται κωλύματα όσον αφορά σε προγράμματα χωρών που μετέχουν σε νομισματικές ενώσεις, όπως η Ελλάδα.

Στην επίμαχη έκθεση η ηγεσία του ΔΝΤ εμφανίζεται να προωθεί αλλαγές στη στάση του Ταμείου, όσον αφορά στους όρους συμμετοχής του σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Από την εξέλιξη αυτή, συμπεραίνεται πως το ΔΝΤ ενδεχομένως να μην έχει απαντήσει αν θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ούτε ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίσημο έγγραφο γίνεται αξιολόγηση από την συμμετοχή του Ταμείου σε προγράμματα χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Όπως συμπεραίνουν πως έπρεπε να έχουν ληφθεί ειδικές εγγυήσεις για περιορισμό των πολιτικών παρεμβάσεων από άλλες χώρες και φορείς που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα (πχ Κομισιόν, Eurogroup, ΕΚΤ, άλλα Κράτη-Μέλη κλπ).

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως ανάμεσα στις χώρες δεν υπάρχει ομοιογένεια και η συμμετοχή θα πρέπει να αποφασίζεται ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά και τη θέση της κάθε χώρας σε μια νομισματική ένωση.

Διαβάστε εδώ την έκθεση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης