«Η σημερινή διαδικασία διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΟΛΠ για το αναπτυξιακό σχέδιο του λιμανιού του Πειραιά ήταν εσπευσμένη, με αποτέλεσμα, παρά τη σοβαρότητα του θέματος να μην είναι ουσιαστική», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρόσκληση συμμετοχής στη σημερινή διαδικασία έφτασε στη Περιφέρεια και σε Δήμους αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 19/1, με αποτέλεσμα να είναι χρονικά αδύνατη η μελέτη του πολυσέλιδου επιχειρησιακού σχεδίου και η διαμόρφωση προτάσεων ή και παρατηρήσεων,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε ότι η διαδικασία διαβούλευσης του επιχειρησιακού σχεδίου απαιτείται να είναι ουσιαστική και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να μελετηθεί το προτεινόμενο σχέδιο και να γίνουν από τους φορείς τεκμηριωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις. “Μάλιστα, επειδή σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον κυβερνητικό φορέα (υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) για την έγκριση ή απόρριψη του επιχειρησιακού σχεδίου ζητάμε η διαδικασία αυτή να είναι ουσιαστική και γόνιμη” ανέφερε.

Ο τρόπος που αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει τα επόμενο χρόνια το λιμάνι – συνέχισε ο κ. Γαβρίλης – είναι προφανές ότι θα έχει θετική ή αρνητική επίδραση στις πόλεις και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητήθηκε απ’ τον ΟΛΠ και τελικά συμφωνήθηκε, να δοθεί εύλογος χρόνος στους φορείς, ώστε να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους επί του προτεινόμενου επιχειρησιακού σχεδίου του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης