Αναγκαία χαρακτηρίζει σε ανάλυσή της η Eurobank τη θετική αξιολόγηση της τρόικας για τη βελτίωση του κλίματος στην ελληνική οικονομία.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της, αυτή η εξέλιξη που προϋποθέτει και την επίλυση του προβλήματος της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων, θα επιτρέψει την αποδέσμευση συνολικά 8,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Απριλίου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το χθεσινό Eurogroup αναγνώρισε την σημαντική πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την μέχρι τώρα υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε ότι η καταβολή της δόσης του Μαρτίου 2013 θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλαδή, την εφαρμογή του προγράμματος «κινητικότητας» και τη μείωση του κόστους της λίστας φαρμάκων. Παράλληλα, το Eurogroup κρίνει ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθεί ο ρυθμός εφαρμογής και των υπόλοιπων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστούν και οι επόμενες δόσεις του δεύτερου Προγράμματος Σταθεροποίησης», σημειώνεται στην ανάλυση.

«Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης δείχνουν καλύτερη εικόνα από τα αντίστοιχα της Κεντρικής Κυβέρνησης για τον Ιανουάριο 2013, αλλά δεν αλλάζουν την σημαντική υστέρηση εσόδων» υπογραμμίζει η τράπεζα.

Εκτός των άλλων, οι αναλυτές, αναφέρουν πως το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ήταν ελαφρά μειωμένο τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο εξαιτίας της μείωσης των καταθέσεων των επιχειρήσεων και παρά την αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης PMI για την μεταποίηση βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων εννέα μηνών αλλά εξακολουθεί να δείχνει περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης