Ανοικτό στο να ακούσει τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει το Eurogroup, δια στόματος των κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εισόδου των δύο αξιωματούχων στην αίθουσα συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπενθύμισαν την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είπε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι συμφωνήθηκαν από κοινού με τις ελληνικές Αρχές. «Θα δούμε ποια θα είναι τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα τα συζητήσουμε, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της, όπως κάνουμε με όλες τις κυβερνήσεις», σημείωσε.
Υπενθύμισε, δε, ότι είναι λάτρης της Ελλάδας και πως η θετική του προσέγγιση προς τη χώρα δεν αλλάζει.

Για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι όπως υπήρχαν συζητήσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, έτσι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις συζητήσεις της με τη νέα κυβέρνηση.

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι της Επιτροπής με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν. «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες», είπε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού για τους ίδιους στόχους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ισχυρή, να έχει μια δημιουργική οικονομία που να απαντά στις ανάγκες του λαού της και με προφανή στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μοσκοβισί.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα, το σημερινό Eurogroup να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει εκ νέου έναρξη των συζητήσεων με την Ελλάδα, σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει πρώτα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης