Θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, για να κατακτήσει μεγαλύτερο κομμάτι της κινεζικής αγοράς οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswire.

Αυτή την στιγμή η Toyota είναι ο δεύτερος Ιαπωνικός εξαγωγέας οχημάτων προς την Κίνα, πίσω από την Nissan που κατέχει την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου που ξεκίνησε την Κυριακή στο Πεκίνο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας παρουσίασε το φιλόδοξο πλάνο, που περιλαμβάνει την παρουσίαση 15 νέων μοντέλων στην κινεζική αγορά μέχρι το 2017. Ο Yasumori Ihara, δήλωσε ότι ο στόχος είναι η πώληση 2.000.000 οχημάτων σε βάθος χρόνου.

Βέβαια, η ένταση που επικρατεί στις Σινό- Ιαπωνικές σχέσεις λόγο των διαμφισβητούμενων νησιών Shenkaku κατά τους Ιάπωνες και Diaoyu για τους Κινέζους, αποτελεί μια κακή συγκυρία για το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όταν ξεκίνησε η κρίση, στην Κίνα εκδηλώθηκαν -αν και σχετικά μεμονωμένες- επιθέσεις σε αντιπροσωπίες Ιαπωνικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να κερδίσουν ξανά τους Κινέζους πελάτες, οι Ιάπωνες αυτοκινητοβιομήχανοι τους παρουσιάζουν μοντέλα χαμηλού κόστους, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις after sales υπηρεσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης