Στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας για την έξοδο από την κρίση θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει η Εθνική Τράπεζα από την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank, τόνισε μιλώντας στο σώμα των μετόχων της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλός της Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη συναλλαγή πώλησης της κεφαλαιακής συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας και των εταιριών του Ομίλου στις αλλοδαπές θυγατρικές εταιρίες Finansbank και Finans Leasing.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2015, η Εθνική Τράπεζα υπέγραψε συμφωνία πώλησης της κεφαλαιακής της αυτής συμμετοχής στην Qatar National Bank, με το ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ, αποτελούμενο από την καταβολή του τιμήματος των 2,75 δισ. ευρώ για την απόκτηση του πακέτου μετοχών, και 900 εκατ. δολαρίων για την αποπληρωμή των δανείων μειωμένης εξασφάλισης που είχε δώσει η ΕΤΕ στην Finansbank.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι η επιτυχία μιας επένδυσης κρίνεται από όλες τις φάσεις της: την εξαγορά, τη διακράτηση και την έξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Εθνική Τράπεζα που αγόρασε την Finansbank είναι άλλη τράπεζα από αυτήν που πουλά την Finansbank».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Κατσέλη: Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 12:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης