Οι αγορές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της εβδομάδας με ένα σημαντικό κενό, καθώς το δολάριο άνοιξε με απώλειες. Ο λόγος ήταν η ξαφνική αποχώρηση του Larry Summers από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Πλέον η μοναδική υποψήφια είναι η Janet Yellen, μια εξαιρετική οικονομολόγος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενίσχυση του δολαρίου όλους αυτούς τους μήνες οφειλόταν και στις εκτιμήσεις που ήθελαν τον Summers να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Fed. Οι επενδυτές γνώριζαν ότι ο Summers θα οδηγούσε σε γρηγορότερη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ η Yellen εκτιμάται ότι θα προχωρήσει αργά και σταδιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή προσπάθησε να στηρίξει και τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει κέρδη $20 στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Στη Γερμανία, το κόμμα της Μέρκελ κέρδισε με μεγάλη άνεση στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά στις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους επενδυτές, οι οποίοι έσπρωξαν τον δείκτη DAX πάνω από τις 8.600 μονάδες και σε νέο ιστορικό υψηλό.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης