«Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, θα έπρεπε το νέο φορολογικό σύστημα να είναι κάτι νέο, φρέσκο και σύγχρονο, αλλά είδαμε μία από τα ίδια» τονίζει σε συνέντευξή του στο zougla.gr ο αντιπρόεδρος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Γιάννης Τσερέπας.

«Το φορολογικό σύστημα συνεχίζει να ασχολείται με την απομύζηση πόρων από τις υγιείς εταιρείες, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές και την προκαταβολή φόρου, στραγγαλίζοντας έτσι τη ρευστότητα που ήδη δεν υπάρχει. Πιέζουν τα ταμεία των επιχειρήσεων. Ανήμπορη η κυβέρνηση να μειώσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή στοχεύει και αφοσιώνεται μόνο στα έσοδα, χωρίς να εξασφαλίζει τη μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους, δηλαδή τη μείωση των δαπανών. Από την άλλη είναι πρώτη φορά που είμαστε έναν χρόνο χωρίς αναπτυξιακό νόμο, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Η περιφέρεια υποφέρει, οι επιχειρήσεις κλείνουν μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του κράτους» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα στοιχεία του ΕΟΒΕ είναι ανησυχητικά για τις επιχειρήσεις και εμείς ως ενεργοί επιχειρηματίες βλέπουμε κάθε μέρα δίπλα μας επιχειρήσεις να μην πληρώνουν τους εργαζομένους, γιατί δεν μπορούνε, να μην πληρώνουν τους φόρους τους και το κυριότερο να συνεχίζουν να δυσκολεύονται να επιβιώσουν μέσα σε μία κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί και δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο, πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε τομές» προσθέτει ο κ. Τσερέπας.

Η συνέντευξή του στο zougla.gr:

Επιμέλεια: Γεωργία Μόσιου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης