Η γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων KfW, η οποία έγινε γνωστή για την κατά λάθος μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Lehman Brothers, την ημέρα που ο αμερικανικός “κολοσσός” κατέθεσε αίτηση για πτώχευση, ήλθε και πάλι στο προσκήνιο, αφού έκανε και πάλι το ίδιο λάθος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές με πληροφόρηση επί του θέματος, τον Φεβρουάριο η KfW μετέφερε περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε τέσσερις τράπεζες, εξ αιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που προκάλεσε την επανάληψη μεμονωμένων πληρωμών πολλές φορές. Το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε άγγιξε περίπου τα 6 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε η μία εκ των πηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όπως ενημέρωσε η γερμανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της, εντόπισε πολύ γρήγορα τη λαθεμένη συμπεριφορά του συστήματος, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα και ξεκινώντας την απαραίτητη διαδικασία ανάλυσης των αιτιών. “Το λάθος αναγνωρίστηκε και περιορίστηκε τάχιστα”, τόνισε η τράπεζα, ενώ τα ποσά ανακτήθηκαν.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να θυμίσει τις πληρωμές της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ που έκανε η KfW, προς τη Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν η αμερικανική τράπεζα υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, γεγονός που είχε λάβει τότε τη μορφή πολιτικού σκανδάλου στη Γερμανία, με την Bild να αποκαλεί την KfW ως “την πιο ανόητη τράπεζα της Γερμανίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης