Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την Τρίτη, θα προωθηθεί νομοθετική διάταξη για το ζήτημα των επιταγών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη στον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Με τη ρύθμιση δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015, οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών, που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου-31 Αυγούστου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μίχαλο για το πλαίσιο της τελευταίας ΠΝΠ με το οποίο μπορούν να γίνουν και συναλλαγές αγορών-πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης