Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaebule δήλωσε πως το κάπως πιο αδύναμο ευρώ βοηθάει τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Σε ομιλία του σε συνέδριο o κ. Schaeuble ανέφερε ακόμα πως το υψηλότερο δημόσιο χρέος και η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να προλειάνουν το έδαφος για νέες φούσκες στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επανέλαβε πως η αποτυχία ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχει οξύνει τις αδυναμίες στην οικονομία της ευρωζώνης.

Το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, μαζί με την μείωση του ελλείμματος στον γαλλικό προϋπολογισμό και την αύξηση των δημόσιων δαπανών από την γερμανική κυβέρνηση.

Το Παρίσι έχει διαμηνύσει ότι δεν θα πετύχει το 2015 για τρίτη χρονιά τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, ενώ έχει παρουσιάσει σχέδιο μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Το Βερολίνο από την πλευρά του αντιστέκεται στις πιέσεις για αύξηση των δαπανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών παρουσίασαν κοινό σχέδιο για αύξηση των επενδύσεων και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης