Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση για το ενδεχόμενο αγοράς εταιρικών ομολόγων, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ewald Nowotny.

«Δεν υπήρξε συζήτηση γύρω από το θέμα της αγοράς εταιρικών ομολόγων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ούτε και κάποια απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην Market News International, ενώ πρόσθεσε «Η αγορά εταιρικών ομολόγων θα επέκτεινε τον ισολογισμό της ΕΚΤ, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν τα τεχνικά ζητήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας ισχυρίζονται πως με αυτόν τον τρόπο η ΕΚΤ θα έριχνε περισσότερα χρήματα στην οικονομία της ευρωζώνης βοηθώντας στην αύξηση του πληθωρισμού που έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινό δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμες ευρωπαϊκές πηγές, ανέφερε πως η ΕΚΤ εξετάζει αυτό τη την πιθανότητα και αναμένεται μάλιστα να ληφθεί σχετική απόφαση στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου με στόχο την διενέργεια των πρώτων αγορών στις αρχές του επόμενου έτους.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης