Οι αγορές υποδέχονται μια κρίσιμη εβδομάδα με πιέσεις σε κάθε αγορά. Ευρώ, δείκτες, εμπορεύματα, διάθεση για ανάληψη κινδύνου, όλα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Για μια ακόμα φορά, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα πρόκληση την οποία καλούνται να λύσουν σε μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής. Για την ώρα πάντως, η σημαντικότερη διαφορά που εντοπίζεται, είναι η αυξημένη επιφυλακτικότητα των επενδυτών σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πραγματικότητα είναι ότι οι φόβοι αυτοί είναι απολύτως δικαιολογημένοι, αφού μέχρι τώρα η Γερμανία παραμένει αμετάπειστη σε κάθε αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται. Μάλιστα, η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Μέρκελ, φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της εν όψει της Συνόδου. Σε δηλώσεις της, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες για ανταλλάγματα χωρίς κανένα κόστος.

Επίσης, το γενικότερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, George Soros, προειδοποίησε για άσχημες εξελίξεις σε περίπτωση που τα συμπεράσματα της Συνόδου δεν προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.

Λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall Street, οι αγορές κινούνται πτωτικά με το ευρώ να βρίσκεται κάτω από το 1,2500 και τον DAX να σημειώνει απώλειες 1,63%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης