Την απάντηση των Θεσμών σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Αυτό δηλώθηκε από την υφυπουργό στην αντιπροσωπεία φορέων της Χίου που συναντήθηκε μαζί της στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν την υφυπουργό για την αυριανή κινητοποίηση στο νησί με αίτημα τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την ενημέρωσαν επίσης για την πρόθεσή τους να ζητήσουν από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων να καταθέσουν τροπολογία για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η κ. Παπανάτσιου ήταν κατηγορηματική σε παρατήρηση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη, αρμόδιου στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Βασίλης Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης